cezary 70, przestań bo się jabłkiem zadławię :diabelski_usmiech
Radio, wnętrze i zegary
Zwiń
X
-
Radio, wnętrze i zegary
Witam wszystkich w nowym roku który niestety przyniósł troszkę usterek mianowicie:
1. Radio - gra ale problem pojawia się po otwarciu drzwi kierowcy, gdy to zrobię pojawia się szum zarówno na Radiu FM jak i CB
2. Oświetlenie wnętrza - wiem, wiem temat wałkowany jednak owo działa u mnie tylko po otwarciu klapy bagażnika, otwierając dowolne drzwi niestety ciemnica...
3. Kontrolka włączonych świateł mijania - taka zielona -z nieznanych mi przyczyn odmówiła świecenia - mimo włączonych świateł. Kontrolka od długich działa. Brak też brzęczyka który ostrzega o pozostawionych włączonych światłach.
Bezpieczniki i żarówkę wnętrza sprawdziłem - sprawne
Sprawa 4 to zapytanie...
Noszę się z zamiarem zmiany lusterek które już nota bene nabyłem, chciałbym w nich zamontować matki ogrzewające. Moje pytanko jest takie czy ktoś z Was, drodzy Użytkownicy już coś takiego robił i jest w stanie podzielić się informacją jak i gdzie należy się podłączyć oraz na co szczególnie zwrócić uwagę.
W przypadku pozostałych pytań z góry serdecznie dziękuje Państwu za każdą odpowiedź która może mi pomoc.
Pozdrowionka
-
-
wymiatacz00, Kontrola świateł mijania...tam idzie dokładnie taka sama żaróweczka jak np w 3-cim świetle stop to w szybie o ile się nie mylę.U mnie poprostu się spaliła i nie było kontrolki.Na 99% masz żaróweczke do wymiany.Bo diody tam raczej niema.Chyba że się mylę.U mnie 2000r przed FL jest żaróweczka.Wystarczy wyciągnąć zegary i wyjąć ją można (chyba) bez rozbierania zegarów w drobny mak bo od tyłu zegarów jest do tego dostęp.U mnie była w takiej pomarańczowej oprawce.Przekręcasz oprawkę i ciągniesz do siebie.Niestety rękami tego nie zrobisz bo jest tam za mały otwór jedynie jakimiś szczypcami)
Co do reszty nie pomogę niestety :roll:
[ Dodano: Pią 03 Sty, 14 18:47 ]
Co do żarówki to taka:
O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613
Komentarz
-
-
Re: Radio, wnętrze i zegary
1. Radio - gra ale problem pojawia się po otwarciu drzwi kierowcy, gdy to zrobię pojawia się szum zarówno na Radiu FM jak i CB
Radio bezproblemowo "zbiera sygnał"..?
Masz radio oryginalne "skodowskie"...?
Często problem z radiami tkwi w braku separatora w przypadku radia nieoryginalnego lub uszkodzeniu wzmacniacza anteny znajdującego się w podstawie mocowania anteny.
Poczytaj ten temat:http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...parator+anteny
Komentarz
-
Komentarz